Arbeidsdeskundigen & Gerechtelijke deskundigen

Peter van der Ham

“Ik merk dat ik na al die jaren nog steeds nieuwsgierig ben als er een nieuwe opdracht komt. Wat is er gebeurd, wat speelt er, wat zijn de vragen? Maar vooral om wie gaat het? Ik blijf het een uitdaging vinden om een beroep of een bedrijf goed in beeld te brengen, de knelpunten te analyseren en samen met het slachtoffer of de verzekerde naar een oplossing te kijken. Het is voor mij steeds weer zaak om de juiste mix te vinden tussen inlevingsvermogen maar ook analytisch denken en kritisch zijn. Juist in zaken met ernstig letsel of blijvende arbeidsongeschiktheid is het balanceren tussen emoties en een professionele benadering.

 

Sinds 1995 ben ik werkzaam als registerarbeidsdeskundige en vanaf 2010 ook als gerechtelijk deskundige. Met als belangrijkste aandachtsgebieden AOV en letselschade. Het actief zijn op de verschillende werkvelden maakt mijn werk extra aantrekkelijk. Ik ben gespecialiseerd in zaken met zelfstandig ondernemers, AOV of letselschade. Juist dan komen alle facetten van het arbeidsdeskundige vak (inventariseren, analyseren, bedrijfseconomische aspecten en re-integreren) samen.

 

Ik vind het leuk om kennis over te dragen en ben dan ook bij verschillende organisaties actief als docent op mijn vakgebied. Dat houdt mij scherp en maakt dat ik blijf nadenken over zaken die soms al zo gewoon lijken”.

linkedin.com/pub/peter-van-der-ham/
lrgd.nl/nl-nl/deskundige/D0147

 

Dirk Raijmakers

“Ik oefen een geweldig mooi vak uit. Het werk als arbeidsdeskundige heeft mij in meer dan 25 jaar nog geen dag verveeld. De grote mate van diversiteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid spreekt mij bijzonder aan. Bij elke ondernemer waar ik kom is de situatie anders. Het is steeds weer inspirerend om samen met de ondernemer over zijn of haar bedrijf te praten. Tijdens de bedrijfsbezoeken breng ik de bedrijfsactiviteiten, de werkzaamheden, de arbeidsbelasting en de knelpunten in kaart. Het zoeken naar oplossingen en het beoordelen van de schade door arbeidsongeschiktheid of door een ongeval is iedere keer opnieuw maatwerk. Hierbij realiseer ik mij dat mijn beoordelingen (financiële) gevolgen hebben voor zowel de ondernemer als de verzekeraar.

 

Als registerarbeidsdeskundige ben ik ingeschreven bij het SRA (Stichting Register Arbeidsdeskundigen) en ben ik gehouden aan de hierbij behorende gedragscode. Sinds 2018 ben ik ook gerechtelijk deskundige en ben ik bevoegd om opdrachten voor rechtbanken uit te voeren. Mijn beoordelingen zijn onpartijdig en onafhankelijk.

 

Vanaf 1991 ben ik werkzaam als arbeidsdeskundige, waarbij ik mij sinds 1997 heb gespecialiseerd in AOV. Door middel van (bij)scholing, het bijhouden van vakliteratuur/ jurisprudentie, het volgen van symposia en onderlinge toetsing met collega arbeidsdeskundigen blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vakgebied”.
linkedin.com/in/dirk-raijmakers-b8850428/
lrgd.nl/nl-nl/deskundige/D0407

Hilde Artoos

Na 30 jaren als arbeidsdeskundige te hebben gewerkt met grote passie en inzet in talloze opdrachten en onderzoeken, is nu toch de tijd gekomen om met pensioen te gaan. Een  lastig besluit, omdat ik het werk nog steeds prachtig vind.

 

Eind 2018 heb ik mijn afscheid gevierd met een grote groep professionals uit de werkvelden AOV en letselschade. Ik weet zeker dat het mooie werk van arbeidsdeskundige door Peter en Dirk op een hoog niveau wordt voortgezet”.

linkedin.com/in/hildeartoos